Hvor kommer jeg billigst på skiferie?

Hvor kommer jeg billigst på skiferie? - Brugteski.dk ApS

Hvis der er noget, der er mere skræmmende ved skiferie end upræparerede, sorte pukkelpister på toppen af et bjerg, hvor man ikke har mulighed for at tage liften ned igen, så er det udsigten til at skulle betale den heftige sum penge, der efterhånden skal til for, at man overhovedet kan komme afsted på skiferie. I mange af de mest populære europæiske skisportsområder kan en uges liftkort i højsæsonen koste op mod 300 euro (2200kr. !!!) - og sommetider endnu mere. Man behøver således ikke have en doktorgrad i anvendt matematik for at regne ud, at når man lægger den pris sammen med de svimlende udgifter, der er forbundet med hotel, transport og mad, så kan en hyggelig skiferie pludselig forskyde pensionsalderen med adskillige år.

Heldigvis behøver det ikke forholde sig sådan! Vi har på brugteski.dk nemlig taget en slalomtur ned gennem det europæiske kontinent og fundet de bedste, billige skisportssteder med ordentlig størrelse, så du har mulighed for at tage på fede skiferier i højsæsonen med et liftkort i hånden, der ikke har kostet det hvide ud af øjnene.

Husk at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledninger ud, inden du trykker på knappen og bestiller din skiferie. Du kan orientere dig om Udenrigsministeriets generelle rejsevejledninger og finde information om rejse til specifikke destinationer her.

Klar på at finde de bedste af de billigste skiferie-destinationer i Europa? Her er vores bedste bud!

Borovets i Bulgarien: Den perfekte rejsedestination for festglade skiløbere

Borovets har været en eftertragtet skidestination siden slutningen af det 19. århundrede. Skisportsstedet, som består af over 58km pist, er primært udgjort af blå og røde løjper, der løber på kryds og tværs for foden Musala-bjerget, der med sine 2560 meter er Bulgariens højeste.

Borovets er - på godt og ondt - et yndet skisportssted for studenter og andre festglade unge, der stryger ned ad resortets velpræparerede pister om dagen og hamrer igennem på afterski-barerne om natten og aftenen. Borovets, hvor der altså skulle være mulighed for en god brandet, er kendt for sine underjordiske natklubber, billige øl og en særlig drik, rakia, der er en form for brandy, som de lokale ski-bumser kan indtage i mængder, så man skulle tro, det var vand. Det er det ikke!

Husly i Borovets involverer som regel enkle hotel-indretninger og simple skihytter, men det er der ikke noget at sige til, når priserne på overnatning ofte er under 300 euro (2200kr.) for to personer i en hel uge. Kombinerer man det med et liftkort til en pris på omtrent 1100kr. i højsæsonen, bliver det hurtigt tydeligt, at man i Borovets kan komme på skiferie for få penge.

Sådan kommer du til Borovets:

Book fly, tog eller bus til hovedstaden i Bulgarien, Sofia, og tag en lokal shuttle-bus fra Sofia til Borovets på 90 minutter.

Vogel i Slovenien: Smukke landskaber og lækre priser

For foden af den mytiske Triglav-bjergtop i det vestlige Slovenien, hvor tidlige, slaviske folkeslag troede at en trehovedet gud havde hjemme, ligger skisportsstedet Vogel. Med 22 kilometers blå og rød pist, er resortet ikke blandt verdens største, men det er smukt - og billigt!

En af hovedårsagerne til, at vi anbefaler skiferie i Vogel til alle, der er på jagt efter et godt tilbud, er, at alt transport med bus i området er gratis, hvis dit opholdssted er skrevet op på den lokale busplan. Vi kan både anbefale at besøge Bohinj-søen (40 minutter fra pisten) og Bled-søen (1 time fra pisten), som kun bliver smukkere af at være dækket med sne.

I Vogel skal man give 75 euro (550kr.) for overnatning for to personer tæt ved skiliften, og et liftkort i højsæsonen koster ikke mere end 153 euro (1100kr.) for seks dage på ski.

Sådan kommer du til Vogel:

Vogel ligger ikke mere end halvanden time fra Lufthavnen i Ljubljana, men der er også god mulighed for at spare mange penge på transport, hvis man i stedet rejser til Bohinjska Bistrica med tog.

Sauze d’Oulx i Italien: Mest pist for pengene

Skiområdet Via Lattea, som på dansk kan oversættes direkte til ”Mælkevejen”, er sprængfyldt med røde pister, der i alt udgør omtrent to tredjedele af skisportsstedets præparerede løjper. Derfor er Via Lattea, som i virkeligheden ligger på grænsen mellem de franske og italienske alper, det perfekte sted at tage på skiferie, hvis man som ny eller mellemøvet skiløber er på udkig efter nye udfordringer. Området er let tilgængeligt fra det italienske Sauze d’Ouz, og med sine 440 kilometers pist burde området tilfredsstille selv den mest eventyrlystne skiløber.

Selvom stedet er et yndet mål for alverdens vintersport, har Sauze d’Oulx med sine gamle, smukke bygninger og specielle, italienske Alpe-kultur bevaret sin charme. Sauze d’Oulx er måske dyrere end nogle af de andre skisportssteder på denne liste, men du har vores garanti for, at du også her får rigtig meget for pengene.

Du kan spare en del penge på din skiferie til Sauze d’Oulx, hvis du selv står for madlavningen, og du skal således ikke slippe mere end 600 euro (4400kr.) for en uge i en lejlighed nær en skilift i de italienske alper. Samtidigt får du for kun 208 euro (1550kr.) adgang til alle lifterne på den italienske side af Via Lattea, og vi tør derfor godt påstå, at det bliver svært at finde et tilsvarende område med så meget præpareret pist til så få penge.

Sådan kommer du til Sauze d’Oulx:

Flyver du til Turino, kan du for omkring 40 euro (300kr.) blive kørt med transfer-bus fra lufthavnen til dit skisportssted på halvanden time. Du kan imidlertid spare ca. halvdelen, hvis du tager bussen fra Turino til Porta Nuova og hopper på et tog til Oulx-station.

Jasná Nízke Tatry i Slovakiet: Prøv kræfter med skiløb om natten

Slovakiets største skisportsområde byder på høje bjergtoppe og lave priser. Jasná er et 49 kilometer langt edderkoppespind af skiløjper med beliggenhed på det 2024 meter høje Chopok-bjerg. Området er udstyret med 20 hurtige skilifter, godt off-pist-potentiale og med mulighed for aften-ski (og afterski, naturligvis).

Jasná er også en by præget af den slovakiske højlands-kultur, der bl.a. byder på lækker mad, tilberedt som fårehyrderne i området gjorde det i gamle dage - og prisen er ikke til at kimse ad! Bestiller du nationalretten bryndzové halusky får du serveret en kæmpe tallerken af dumplings fyldt med ost og bacon til en pris, så du for 10 euro også har penge tilovers til et par lokale Zlatý Bazant-øl.

Husly i Jasná koster heller ikke det hvide ud af øjnene: Det er som regel muligt at finde dobbeltværelser i området til 100 euro (750kr.) pr. nat, og du behøver samtidig ikke at slippe mere end 136 euro (1000kr.) for et liftkort, der er gyldigt i seks dage.

Sådan kommer du til Jasná:

Et lift fra lufthavnen i Poprad, som ligger under en time fra skisportsstedet, koster ca. 30 euro (220kr.) pr. person, men du kan også tage med taxa, tog og bus fra lufthavnen til Jasná og klare rejsen for mindre end 10 euro (75kr.).

 

Białka Tatrzańska i Polen: Det bedste valg for begyndere

Polens største vintersportsområde, Białka Tatrzańska, er en perfekt kombination af ski-terræn egnet for begyndere, gæstfri lokal-kultur og fantastisk udsigt til Karpaterne. Pisterne mellem Kotelnica, Bania og Kaniówka udgør et glimrende net af begynder-venlige skiløjper, der tilsammen strækker sig 18 kilometer. Det lyder måske ikke af meget, men det lokale liftkort dækker også de tilstødende områder, hvor mere erfarne skiløbere kan prøve kræfter med sværere terræn.

Man kan få et værelse i Białka Tatrzańska med inkluderet morgenmad for 40 euro (300kr.) pr. nat, og så kan yderligere 4 euro (30 kr.) købe dig en varm skål suppe eller nogle polske pierogi (dumplings). Det skal tilmed nævnes, at vodka-priserne i området ikke har potentiale til at sprænge budgettet. De lokale giver dem ofte gratis ud! For 112 euro (850kr.) får du et liftkort, som også giver adgang til de tilstødende skisportssteder.

Sådan kommer du til Białka Tatrzańska:

Let og billigt: Hop på en offentlig bus fra togstationen i Kraków til under 8 euro (60kr.).

Sudelfeld-Bayrischzell i Tyskland: Det åbenlyse valg for erfarne skiløbere

Pisterne i Sudelfeld-Bayrischzell-området bliver bogstaveligt talt tæppebombet med fin sne af snekanoner, der er kører i døgndrift igennem hele skisæsonen, og stedet er derfor designet, så det giver skiløbere rig mulighed for at udfordre og udforske et hav af røde pister og utallige off-pist-ruter. I sammenligning med de enorme skisportssteder, du kan finde i Østrig, der grænser op til Tyskland lidt syd for Bayrischzell, er Sudelfeld-Bayrischzell med sine 31 kilometer pist et beskedent skiresort. Heldigvis er priserne også netop det: Beskedne!

En uges ophold i et hyggeligt gæstehus koster ikke mere end 550 euro (4100kr.), hvilket er en slik i sammenligning med de tårnhøje priser, man ellers kan komme ud for at betale i de nærtliggende skiområder. Er man interesseret i at spare yderligere, kan man alternativt vælge at bo på et vandrehotel og dermed dele sovesal med andre til en pris af 25 euro (200kr.) pr. nat. Et liftkort i højsæsonen koster 222 euro (1650kr.) for seks dages adgang til lifterne i området.

Sådan kommer du til Sudelfeld-Bayrischzell:

Der går hyppigt tog mellem Sudelfeld-Bayrischzell og hovedbanegården i München. Hop på et af dem, og du er i Bayrischzell på halvanden time for under 22 euro (160 kr.).

 

Husk: Ingen skiferie uden ski!

… og her er der også gode penge at spare. Man kommer nemlig ikke langt ned ad pisten uden ski, uanset om man så har betalt i dyre domme for et jet-set-ski-resort i de franske alper, eller om man har valgt et af de mere prisvenlige bud på et skiophold, vi har givet ovenfor. Er man således ude på at spare, hvor der virkelig er penge at hente, kan man med fordel investere i et par brugte ski. Prismæssigt befinder brugte ski sig nemlig langt under nye, men brugte ski udkonkurrerer i de fleste tilfælde også lejede ski, når det kommer til pris. Det kan du læse meget mere om i vores blogpost, hvor vi bl.a. undersøger prisforskellen mellem nye, lejede og brugte ski og sammenligner dem med prisen på et Rolex-ur.

Er du i tvivl om, hvor du skal starte? Læs vores gode råd til køb af brugte ski, eller gå direkte til vores store udvalg af brugte ski lige her!

Læs næste

Ski eller snowboard - hvad skal jeg vælge? - Brugteski.dk ApS
10 tips til den perfekte, første skiferie med familien - Brugteski.dk ApS