Det du ikke vidste: Hvor dyrt skiudstyr egentligt er!

Det du ikke vidste: Hvor dyrt skiudstyr egentligt er! - Brugteski.dk ApS

Hvor ofte bruger du egentligt dine ski?

Prøv at spørge dig selv om hvor ofte du egentlig bruger dine ski. Hvis du svarer 1-2 uger om året, giver det så mening at købe helt nyt dyrt udstyr?

Og så tænker du sikkert nu: "jamen alt skiudstyr er ikke lige dyrt, og jeg da går bare efter det billige"...

Det har du også ret i! Men har vi ikke alle oplevet at stå nede i skibutikken og blive overbevist af den søde ekspedient om ting vi ikke kan undvære og derfor bare skal købe og købe...?Eller...

I den situation er 5.000 - 10.000 kr. hurtig brugte penge for dit nye og fine udstyr. Men alt for mange penge, i forhold til hvor lidt du egentligt bruger det! Overvej lige det her tankeeksempel:

Hvad er dyrest: Rolex ur eller nyt skiuds

Ski_Vs_Ur

Enhver ved at et rolex ur er dyrere end skiudstyr, men dette er ikke pointen. Det handler om, hvor meget du får ud af værdien, som du investerer. Du kan bruge et ur hver dag, men du kan ikke bruge dine ski hver dag

Prøv at se på det sådan her. En undersøgelse fra Santader.dk (kilde), viser at den gennensnitlige mindstepris for et skisæt, er kr. 4.170,-. Her snakker vi altså om den laveste kvalitet overhovedet på markedet!

Det er mange penge, for noget man måske højest højest bruger 2 uger om året. 4.170 kroner divideret med 10 skidage, giver 417 kr. pr. dag.

Hvis du i stedet købte et Rolex ur til 120.000 kr. og brugte det hver dag i et år, og du derefter smed det i skraldespanden, så ville det koste dig 329 kr. pr. dag.

Du vil altså kunne gå rundt med næsten 2 Rolex ure på håndledet, og det vil stadigvæk være billigere end at købe nyt "billigt skiudstyr"!!

Så svaret er nej. Hvis du derimod lejer udstyr, så vil det tage 6 uger på ski at tjene din investering hjem. 6 uger, som for mange svarer til skiferier i 6 år...

Så hvorfor går alle ikke rundt med et Rolex ur, nu hvor så mange køber nyt skiudstyr? Fordi der er ALT for dyrt taget brugstiden i betragtning. 

(Det er tankegangen der er vigtig, og ikke om du burde købe ur eller ski.)

Hvor kan jeg så spare penge?

Som artiklen fra Santader.dk beskriver, så er det kun de færreste, hvor køb af nyt skiudstyr kan betale sig.

Men hvis det ikke kan betale sig at købe nyt frem for at leje, kan det så betale sig at købe brugt frem for at leje?

skipriser nye vs gamle

Det har vi hos Brugteski.dk regnet på. Hos os sælger vi skiudstyr til ca 3 gange under nyprisen (alt efter udstyr og stand). Ved brugt skiudstyr vil du altså kunne tjene dit skiudstyr meget hurtigere hjem! 

Find dig selv i tabellen under, og se om du bruger for mange penge på skiudstyr!

Sker-priser-tabel

Skal en tabel virkelig sige hvad jeg "burde" købe? 

Nej! kort og enkelt, nej. Hvis du drømmer om de nyeste Armade ski, så SKAL du også købe dem.

Men hvis du hellere vil bruge dine penge på hygge og fadøl i terrænet, så gå ind på vores side, og se hvor meget ski du kan få for pengene!

 

Læs næste

Gode råd til køb af brugte ski - Brugteski.dk ApS