Størrelses-guide

Størrelses-guide - Brugteski.dk ApS

Når man skal finde det rette udstyr, så er det vigtigt at størrelsen passer. Herunder har vi lavet en guide, så DU kan finde den rigtigt størrelse til dig selv. Hvis du har læst guiden, og stadigvæk er i tvivl om hvilken størrelse at vælge, så er du altid mere end velkommen til at kontakte os over maile eller telefon, så kan vi guide dig! Du kan også se alle ski her.

Denne guide omhandler størrelsen på følgende:

1. Ski
2. Skistave
3. Skistøvler
4. Snowboard
5. Snowboard støvler

1. Størrelse på dine ski

At vælge ski størrelse kan være rigtig kompliceret... Men det behøver det slet ikke at være! En professionel vil benytte aspekter som højde, vægt, type, stil, niveau, rocker og radius, for at finde størrelsen. Vi gør det lidt enklere, samtidig med at du opnår den rigtigt længde for dig:

Ski størrelse

-Efter niveau

Niveau og ski-type er de vigtigste aspekter, når det handler om ski størrelse. Som ny på ski er det en fordel at have knap så høje og dermed mere kontrollerbare ski. Ski, som cirka går dig til hagen, vil gøre det nemmere at svinge, og er derfor velegnet for nybegyndere. Som øvet skiløber bør dine ski være længere, da det giver mere stabilitet ved høj hastighed på pisterne. Som ekspert bør du have de længste ski, som enten går dig til toppen af hovedet eller enda højere.

Dine ski ved ikke hvor tung du er! Derfor tages der udgangspunkt i at du er inden for normalen ift. vægt. Hvis du enten er under- eller overvægtig, kan du henholdsvis trække  2 cm fra skistørrelsen (ved undervægt) eller modsat ligge 2 cm til hvis du er til den store side.

-Efter ski-type

Ski-typen har også betydning for hvor høje dine ski skal være. Hvis du ejer 2 par ski fx. pisteski og Off-Piste ski, så vil dine Off-piste ski skulle være en del højere end dine pisteski. Det skyldes at Off-piste ski ofte har længere rocker, som gør at berøringslaget, mellem sneen og skien er mindre end på almindelige pisteski. Derfor bør dine Park/Off-piste ski være længere end din pisteski, for at få samme berøringsflade.

Det er vigtigt at du er realistisk i forhold til dit niveau og ikke vælger alt for lange ski. Begynd hellere på et par korte ski og øv dig på disse. Så kan det være du får mod til et par længere når du er blevet bare erfaren.

2. Længden på dine skistave

Størrelsen på dine skistave afhænger af hvor høj du er, og hvad du syntes der er behageligt for dig selv. Skistave er bare skistave, og de er lavet til at kunne hjælpe dig mest muligt! Med det sagt, så er det vigtigt at DU kan lide længden på de stave du køber, og at du ikke bare følge en eller anden guide.

Dog har vi stadigvæk lavet en guide til dig som er i tvivl, og som du kan bruge til nogenlunde at estimer længden på de ønsket stistave.

Find selv din ønsket længde
Hvis du står lodret op, og holder din albue i en 90 graders vinkel, så kan du måle længden som vil passe til dine skistave. Her er det dog vigtigt at du ca ligger 5 cm til, da du på pisten vil have både ski og skistøvler under fødderne, som gør dig en del højere.

3. Størrelsen på dine skistøvler

At finde den rigtigt længde til dine skistøvler, kan være et stort problem for nogle mennesker. Dog er det ikke umuligt, og kan sagtens lade sig gøre. Det handler bare om at man er lidt grundig i overvejelser.

Skistøvlestørrelsen vises i CM, og ikke i de almindelige sko størrelse som vi kender det. Herunder har vi lavet en lille tabel, som kan vise dig ca hvilken skostørrelser passer til de forskellige CM størrelser. Det er dog en gode ide selv at måle sin fod, inden man bare aflæser tabellen og vælger derfra.

 

Find selv din ønsket støvle længde
1.  Først skal du finde en lineal eller målebånd af en art, samt en væg du kan sætte hælen op ad.
2. Herefter skal du sætte målebåndet helt op til væggen ved siden af den fod, og gå lidt ned i knæene, for at få tæerne helt ud.
3. Nu kan du måle længden af din fod.
4. Længden af din fod skal du tilføje ca 1,5 cm, for at kunne finde nogle brugte støvler som passer ordentligt uden at gøre ondt, eller være alt for store.

4. Længden på dit Snowboard

Tommelfingerreglen hedder at dit board burde gå dig til hagen, men der er mange andre aspekter som også har en betydning for længden af dit snowboard. Det kommer an på på dit niveau og type af board du styr på.

Herunder er en tabel til nybegynder, der gerne vil blive bedre til at stå på snowboard. 

 Vægt (Kg) Højde (Cm) Længde på snowboard
<40 <145 <125
40-50 145-150 125-130
45-55 150-155 130-135
50-60 155-160 135-140
55-65 160-165 140-145
60-70 165-170 145-150
65-75 170-175 150-155
70-80 175-180 155-160
>80 >185 >160

Hvis du er mest til at køre rails og spinne rund på boardet, kan du med fordel vælge et kort board, da dette er meget nemmere at dreje rundt. Hvis du derimod er til hop og mere hastighed kan du med fordel vælge et lidt længere board. 

5. Størrelsen på dine snowboard støvler

Når det kommer til længden på dine snowboard støvler, gælder samme principper som ved ski støvler. Du kan læse denne guide lidt højere oppe ved: 3. Størrelsen på dine skistøvler

Læs næste

Snowboard-guide - Brugteski.dk ApS
Hvordan monterer og justerer jeg mine Snowboardbindinger? - Brugteski.dk ApS