Snowboard-guide

Snowboard-guide - Brugteski.dk ApS

At købe snowboards er lige så svært som at købe ski. Der er en masse ting som man skal have styr på, for at finde det rette board til en selv. Vi har hos Brugteski.dk lavet en Snowboard-guide, som kan hjælpe dig på vej til at finde det helt rette snowboard.

Denne guide indeholder de vigtigste aspekter, når du skal købe Snowboards hos os:

1. Længde, 2. Niveau, 3. Type/stil & 4. Flex

Efter du har læst denne guide, kan du være sikker på, at du kan finde et ordentligt snowboard, som passer lige til dine behov!

Længde på dit snowboard

Tommelfingerreglen hedder at dit board burde gå dig til hagen, men der er mange andre aspekter som også har en betydning for længden af dit snowboard. Det kommer an på på dit niveau og type af board du står på.

Herunder er en tabel til nybegynder, der gerne vil blive bedre til at stå på snowboard. 

 Vægt (Kg) Højde (Cm) Længde på snowboard
<40 <145 <125
40-50 145-150 125-130
45-55 150-155 130-135
50-60 155-160 135-140
55-65 160-165 140-145
60-70 165-170 145-150
65-75 170-175 150-155
70-80 175-180 155-160
>80 >185 >160

Hvis du er mest til at køre rails og spinne rundt på dit board, kan du med fordel vælge et kort board, da dette er meget nemmere at dreje rundt på. Hvis du derimod er til hop og mere hastighed kan du med fordel vælge et lidt længere board.

 

Niveau

Når man skal finde niveauet på ens snowboard, så er det utroligt vigtigt at man kigger indad, og siger til sig selv, "Hvor god er jeg egentligt?".

Hvis du vælger et board som er lidt for svært til dine evner, så ender du med at bruge for meget energi på at styre dit board, frem for at blive god til at stå på Snowboard. Her hos Brugteski.dk har vi opdelt vores boards i tre kategorier; Begynder/øvet, Øvet & Øvet/ekspert.

Hvis du køber et board der er lidt bedre end dit niveau, og så tænker at du kan bruge det i mange år, så er det en dum fejl. Hellere køb et board du kan blive rigtigt godt på, og derefter sælge det og købet et af de lidt mere avanceret snowboards.

Begynder/øvet
Som nybegynder er det godt at vælge korte og bløde boards, fordi det gør sving og tricks nemmere i starten. Her er et All mountain board oplagt, da det vil hjælpe dig med at komme i gang og lærer hurtigtere og nemere. Selvom du måske ikke er helt nybegynder, så er det stadigvæk vigtigt at købe et board du kan lære på, frem for et du kan bruge i mange år. Det er en dum fejl som mange begyndere laver!

Øvet
På dette niveau ligger du ikke så meget ned mere, og rigtigt kan begynde udforsket de forskellige steder på bjerget. Nu kan du godt vælge et board der er beregnet til en øvet, og begynde at få lidt mere fart i dit snowboard samt kunne lave nogle lidt federe tricks i funparken. Her er All mountain boards gode, samt all freestyle boards, som du både kan bruge i parken men også funger rigtigt godt på pisten.

Øvet/ekspert
Nu kan du kalde dig en rigtig snowboarder, og du føler dig tyg på hele bjerget. Der er ikke noget du ikke kan komme ned af. Valg af snowboard er helt op til dig selv, da du vil kunne stå på dem alle. Dog er det mest fordelsagtig at finde et board, som er beregnet til en øvet/ekspert. Her får du de bedste boards på marked, og kan trykke dem meget mere i svingene!

 

Type/stil

Når du skal finde ud af hvilken type af board du er på jagt efter, skal du sige til dig selv; "Hvor kan jeg bedst lide at stå henne?". Er det i Off-pisten, i parken eller på hele bjerget?

Off-pisten
Disse boards er beregnet til at køre ude i puder sneen, og er bedst lige netop til dette. Hvis du er vild med Off-pisten, som også betegnes som Freeride, så får du kæmpe fordele ved disse boards. Deres form og profil er med til at holde dig flydende ovenpå den bløde sne, så det bliver en leg at stå derude!

Park
Park snowboard er til dig som føler dig hjemme i parken, og har lyst til at bruge hele dage på at lære nye tricks. Park snowboards, også kendt som Freestyle boards, de gør at det bare er lidt nemmere at køre på kickers, rails og halfpipe.

All-mountain
Kan du ikke beslutte dig for hvor du helst vil køre, om det er i parken, off-pisten eller bare på pisten, så er et All-mountain board lige noget for dig! Her får du en kæmpe alsidighed, og kan køre frit på hele bjerget som du ønsker. Både for begyndere og øvet, så er All-mountain boards ofte det foretrukken valg. Hvis du derimod er ekspert på et snowboard, kan du overveje om du skal have flere boards at køre på, så du har nogle der er god til forskellige områder på bjerget.

 

Flex

Flex fortæller noget om hvor stift ens board er, og hvor meget kræft det kræver at styre og dreje boardet, når du styr på det. Jo stivere boardet er, jo flere kræfter kræver det at bøje. Hvor et hvor blødere board kræver færre kræfter at bøje. Snowboards Flex bliver vist i tabel fra 1 til 10.

Bløde boards 1-4 flex
Hvis et board er kategorien mellem flex 1 og 4, så er det velegnet til begyndere og Parken. Det bløde board gør det langt nemmere for nybegyndere at tage deres Aller første sving, og så er det også en del mere tilgivende når man laver fejl. Det vil sige at med et blødere board vil du have nemmere ved at stå, og ikke vælte hele tiden. Derudover er boardet også velegnet til rails og box triks.

Mellem boards 5-7 flex
Et flex på mellem 5 og 7 er hvad de fleste vil vælge, og er supergodt til dit All-mountain board. Her får du både et board som er blødt nok til at være tilgivende, men også stift nok til at kunne carve på pisterne.

Stive boards 8-10 flex
De stive boards er klart de boards du vil kunne stå hurtigst på, og ikke mister kontrollen ved høj fart. Et stift board er velegnet både på og af pisterne, hvor du har brugt for maksimalt kontrol over snowboardet. Dog vær opmærksom på at et stift board, kræver at du er rigtig god til snowboarding. Det er kun til dem som virkeligt at styr på det!

 

Klar til at finde det rette board til dig selv!

Hvis du har læst og forstået alt hvad der står i denne guide, så er du klar til at gå ud og købe et ordentligt snowboard, som passer lige til dig! Det er utroligt vigtigt at du har styr på alle fire aspekter - Længde, Niveau, Type/stil & Flex - og at alle fire aspekter passer lige til dine behov. Og husk det altid er vigtigst at købe et board som passer lige til dit niveau, så du kan udvikle dig selv, frem for at brug alt din energi på at styre et lidt for svært board.

 

Læs næste

Den ultimative ski-guide! - Brugteski.dk ApS
Størrelses-guide - Brugteski.dk ApS