Hvordan monterer og justerer jeg mine Snowboardbindinger?

Hvordan monterer og justerer jeg mine Snowboardbindinger? - Brugteski.dk ApS

Er du på jagt efter dit måske første snowboard, og har brug for hjælp til at montering og justering af dine bindinger, SÅ er det her den helt rigtige guide til dig! Hvordan ens snowboardbindinger skal monteres, er i sidste ende en smagssag, alle mennesker er forskellige. Vi har samlet de genneralle retningslinjer til hvordan de skal monteres korrekt, og eftersom du får stået mere og mere på dit board, kan du selv justere efter hvad der føles korrekt for dig.
Hvis du stadigvæk er i tvivl om hvilket board du skal vælge, kan se læse vores Snowboard-guide her.

Disse steps skal du igennem, for selv at kunne montere og juster dine snowboardbindinger:

1. Rigtige størrelse bindinger
2. Din foretrukne stå position
3. Afstand mellem bindingerne
4. Placering af bindingerne
5. Justering af bindingerne

 

1. Rigtige størrelse bindinger

Det er vigtigt at ens board passer til størrelsen på ens bindinger, så når man drejer at ens tåspidser ikke rammer ned i sneen. Støvler må gerne gå 2,5 cm ud over boardet, det er helt normalt. Hos os passer alle vores boards til størrelsen på vores bindinger!

På Brugteski.dk har vi tre forskellige størrelser bindinger; Small, Medium & Large.
Small: Passer i størrelsen 23-26,5 cm, og EU-skostørrelser 37 til 41/42.
Medium: Passer i størrelsen 26,5-29,5 cm, og EU-skostørrelser 41 til 44/45.
Large: Passer i størrelsen 29,5-33 cm, og EU-skostørrelser 45 og op efter.
Se alle vores snowboardbindinger her!

 

2. Din foretrukne stå position

Når man snakker om din foretrukne stå position, så handler det om du stå med venstre eller højre ben forrest. På "snowboarder sprog", hedder dette Regular eller Goofy. Regular er når du har venstre ben forrest, som også er det mest almindelige, og Goofy er så med højre ben forrest. 

Hvordan finder jeg min stå position?
Når du skal finde din foretrukne stå position, handler det IKKE om du er bedste til at sparke til en fodbold med højre eller venstre ben. Du finder ud af det ved at skulle lade som om du skal glider hen ad et gulv i strømpesokker. Hvordan vil du stå, hvis du skal stå mest stabil? Eller dengang du lavede tovtræk i folkeskolen, hvordan stod du så der?

Dette er din foretrukken position, da det handler om at stå på den mest stabile måde på dit snowboard. 

Justering og montering af snowboardbindinger

 

3. Afstand mellem bindingerne

Denne afstand har en betydning for hvordan du står på boardet, og hvad der føles naturligt for dig. Det er forskellige hvor mange justeringshuller et snowboard har. Mange af de boards vi sælger hos Brugteski.dk har en fast afstand mellem bindinger, hvor man på nogle af snowboardene selv vil kunne justere dette. Hvis man er i tvivl om afstanden, har nogle snowboards ofte en standart længe markeret på boardet. Det er en god ide at tage udgangspunkt i denne længe, og så kan man altid juster efterfølgende, når man ved præcis hvordan man vil stå.
Se vores udvalg af snowboards her.

Hvordan finder jeg afstanden mellem mine bindinger?
1. Start med at måle længden fra din knæskal, og ned til din hæl.
2. Placer derefter målebåndet på dit snowboard, og marker de nærmeste huller, så du ved hvor du skal skrue spændeskiverne fast.
3. Her er det vigtigt at længden til spidsen af boardet er længden, end længden fra bunden af boardet.
4. Når du monter spændeskiverne på dit board, er det vigtigt at du gør det med håndkraft, altså en skruetrækker og ikke boremaskine, samt aldrig benytter Loctite eller andre tætningsmidler. Dette vil kunne ødelægge gevindet, og vil i sidste ende kunne koste dig rigtigt dyrt.

Justering og montering af snowboardbindinger

 

4. Placering af bindingerne

Nu har du fundet den rigtige størrelse bindinger, fundet ud af hvordan din bedste stå position er, samt hvor stor en afstand der skal være mellem bindingerne. Nu er det tid til at montere bindingerne i den korrekte position. Se vores billede guide herunder, for at se hvor nemme bindingerne er at påføre og juster på snowboardet.

Justering og montering af snowboardbindinger

 

Hvilken vinkel skal mine bindinger indstilles til?
Det korte svar er, "Det er en smagssag, og det er kun dig der ved det.". Men hvis du ikke har prøvet at stå på snowboard før, så ved du det ikke. Det kræver en masser timer på boardet, og at prøve sig frem på alle mulige forskellige måder!

Dog har vi nogle retningslinjer til hvordan du får en god starts position, og derefter vil du kunne prøve dig frem.
Det mest normale er det man kalder for en "Duckstance", hvor dine fødder pejer ud til hver sin retning. Typisk er det +15 grader og -15 grader. De plus 15 grader er på dit forreste ben, og den minus 15 grader er på det bagerste ben. Start ud med denne position, og leg dig frem til hvad du syntes passer bedst for dig.

Justering og montering af snowboardbindinger

 

Det er en typisk fejl at montere bindinger med spænderne vendt ind imod hinanden. Det er vigtigt at spænderne vender ud, og er på ydersiden af dine snowboard støvler. Se biled herunder.

Justering og montering af snowboardbindinger

 

5. Justering af bindingerne

Nu kommer det sidste punkt i denne guide. At sikre dine snowboardstøvler passer godt ind i bindingerne. Der er nogle forskellige elementer man kan justere på her.

Først kan du justere så din strap sidder godt, og stramt omkring din støvler. Her skal der ca. være en 4-5 takker tilbage, når dine støvler er spændt helt fast til bindingerne.

Justering og montering af snowboardbindinger

 

For det andet kan du justere din "Highback", som er det som støtter din hæl og bagsiden af dit ben. Her kan du justere vinklen på hvor meget du vil blive lænet forover. Nu mere vinkel der er ind imod benet, nu lettere er det at svinde baglæns, altså mod din Hælside.
Har du ikke fundet snowboardstøvler endnu? Så ses vores udvalg her.

Justering og montering af snowboardbindinger

 

 

Tillykke

Nu kan nu selv juster dine bindinger til dit snowboard. Nu mere du står på snowboard, nu nemmere bliver det også for dit at justere dem 100% korrekt. Prøve først at indstille bindinger efter denne guide, og derefter juster rundt på forskellige ting indtil du finder den perfekte position for dig!
Se alt vores Snowboard udstyr her.

Læs næste

Størrelses-guide - Brugteski.dk ApS
Hvordan indstiller jeg mine ski bindinger?