Gode råd til køb af brugte ski fra private

Gode råd til køb af brugte ski - Brugteski.dk ApS

Genbrug er det nye sort, så hvis du står og mangler nyt skiudstyr, hvorfor så ikke købe brugte ski. Nyt ski udstyr kan være rigtig dyrt, derfor kan det være klogt at købe brugte ski for at spare penge, eller for at få ski af bedre kvalitet. Når du køber brugte ski, skal du selvfølgelig kigge på den altoverskyggende faktor: Skienes tilstand. I denne artikel får du gode råd til, hvad man skal se efter vedrørende skiens tilstand. 

Der er fire dele på ski, som vil være i fokus i denne artikel: kant, bund, øverste lag og bindinger. Dette er nøgleelementerne ved en god ski, og det som påvirker både ydeevne og værdi. Skibindingen er inkluderet i vores diskussion, fordi bindingerne normalt er monteret på og inkluderet i et brugt ski køb.

Kanter

Kanten af ​​en ski er metalstrimlerne monteret på siderne af ski. Kontrollér skikanten for skarphed og  rust.  Tjek at kanterne er lige og hvor meget kant, der er tilbage på skiene. Processen for at indstille ski inkluderer slibning af kanterrne. Hvis ski er blevet indstillet meget, kan kanterne blive for tynde og begrænse mængden af ​​fremtidig tuning. Se også efter, om kanterne har samme tykkelse, hvis ikke de har, så kan det betyde en tidligere skade.

Basen

Basen på ski er området i bunden af ​​skien, der kører på sneen. Basen på en ski får ridser og riller, når skien kommer i kontakt med ruge og hårde genstande såsom sten og is. Ridser og skår i bunden af ​​skien kan let fjernes, når de er små og kun i overfladen. Det er bedst, hvis lange ridser ikke er tæt på kanten af ​​skien. Køb ikke brugte ski med dybe skår, der går ind i skiens kerne.  Sæt de to ski, base-til-base, og glid dem op af hinanden. De skal helst være helt glatte. Hvis du bemærker en kliklyd, når kanterne glider over hinanden, skal du muligvis have bunden malet, for at få en glat overfalde.

Det øverste lag

Det øverste lag (topplade og skihætte) på en ski er der, hvor bindingerne er monteret, og dine fødder fastgøres til skien. Ridser er almindelige i det øverste lag. De betyder ikke det store, men som nævnt ovenfor, med hensyn til dybe skår, så er det også et no-go i det øverste lag. Undersøg hver ski for delaminering af øverste lag (adskillelse af lagene). Kig nøje rundt om halen og spidsen, da det ofte er her delamineringen forekommer.

Skibindinger

Skibindingen er den mekaniske enhed, der holder støvlen på skien. Hvert år udkommer de producenter af skibindinger med en liste over sikre bindinger. Dit mål er at købe brugte ski med bindinger, som er på listen, da skibutikker typisk kun  vil servicere dig, hvis dine bindinger er på listen. Se efter eventuelle løse dele, revner eller løse monteringsskruer. Kontroller, at fjederens indstillinger, for og bag, er de samme. Hvis indstillingerne er forskellige, kan det være et tegn på, at en fjeder er slidt ud og frigøres for let.

Med disse råd er du klar til at købe dine første brugte ski!

Læs næste

Vær opmærksom på dette når du køber brugte ski