Størrelsesguide

Længden på dine ski

At vælge ski størrelse kan være rigtig kompliceret... Men det behøver det slet ikke at være! En professionel vil benytte aspekter som højde, vægt, type, stil, niveau, rocker og radius, for at finde størrelsen. Vi gør det lidt enklere, samtidig med at du opnår den rigtigt længde for dig:

Ski størrelse

-Efter niveau

Niveau og ski-type er de vigtigeste aspekter, når det handler om ski størrelse. Som ny på ski er det en fordel at have knap så høje og dermed mere kontrollerbare ski. Ski, som cirka går dig til hagen, vil gøre det nemmere at svinge, og er derfor velegnet for nybegyndere. Som øvet skiløber bør dine ski være længere, da det giver mere stabilitet ved høj hastighed på pisterne. Som ekspert bør du have de længste ski, som enten går dig til toppen af hovedet eller endog højere.

Dine ski ved ikke hvor tung du er! Derfor tages der som udgangspunkt i at du er inden for normalen ift. vægt. Hvis du enten er under- eller overvægtig, kan du henholdsvis trække  2 cm fra skistørrelsen (ved undervægt) eller modsat ligge 2 cm til hvis du er til den store side.

-Efter ski-type

Ski-typen har også betydning for hvor høje dine ski skal være. Hvis du ejer 2 par ski fx. pisteski og Off-Piste ski, så vil dine Off-piste ski skulle være en del højere end dine pisteski. Det skyldes at Off-piste ski ofte har en store rocker, som gør at berøringslaget, mellem sneen og skien er mindre end på almindelige pisteski. Derfør bør dine Park/Off-piste ski være længere end din pisteski, for at få samme berøringsflade.

Det er vigtigt at du er realistisk i forhold til dit niveau og ikke vælger alt for lange ski. Begynd hellere på et par korte ski og øv dig på disse. Så kan det være du får mod til et par længere når du er blevet bare erfaren.

 

Længden på dine skistøvler

At købe støvler online, er ikke lige til. For selvom man har fundet en skistøvle i det rigtige størrelse, kan formen af støvlen være forkert i forhold til din for. Derfor råder vi på det højeste, at du altid komme ned og prøve støvlerne på vores lager!

Længde på dine skistave

Længde af ens stave afhænger af hvor høje man er!